آموزش Blender
نرم افزار Blender یک نرم افزار کامپیوتری قدرتمند برای مدلسازی سه بعدی است. قابلیتهای متنوع و رایگان بودن این نرم افزار، باعث گسترش و محبوبیت آن بین کاربران شده است. در این مقاله، نحوه شروع کار با نرم افزار بلندر را به صورت گام به گام و با ساخت یک مثال کاربردی آموزش میدهیم.
نرم افزار بلندر چیست؟
«بلندر» (Blender)، یک مجموعه نرم افزاری رایگان و متن باز است که به منظور طراحی سه بعدی و انیمیشن سازی مورد استفاده قرار میگیرد. نرم افزار Blender امکان اجرای تمام مراحل طراحی سه بعدی از جمله مدلسازی، ریگینگ (استخوان بندی)، انیمیشن (متحرک سازی)، شبیه سازی، رندرینگ (نمایان سازی)، کامپوزیشن (ترکیب بندی) و موشن ترکینگ (دنبال کردن حرکت) را فراهم میکند.
کاربرد نرم افزار Blender چه هستند؟
نرم افزار بلندر برای مدلسازی سه بعدی، اسکالپتینگ (حجاری)، رندرینگ، پویانمایی، مفصلبندی، نقاشی، جلوههای ویژه، شبیهسازی، ویرایش فیلم، کدنویسی و غیره کاربرد دارد. این نرم افزار در اکثر مواقع توسط استودیوهای کوچک، استارتآپها و فریلنسرها مورد استفاده قرار میگیرد. با این وجود، قابلیتهای آن چیزی کمتر از نرم افزارهای رقیب ندارد.
کاربرد نرم افزار Blender در معماری چیست؟
نرم افزار بلندر ابزارهای بسیار متنوع و کاربردی را در اختیار مهندسان معماری، طراحان داخلی و طراحان محوطه بیرونی سازه قرار میدهد. از کاربردهای بلندر در معماری میتوان به ایجاد ترسیمات فنی، مستندسازی، وارد کردن ترسیمات از نرم افزارهای دیگر، مدلسازی سه بعدی سازه، استفاده از افزونههای اختصاصی، ساخت نمای داخلی/خارجی با ظاهر واقعی، افزودن بافت به المانها و رندرینگ اشاره کرد.
کاربرد نرم افزار Blender در انیمیشن سازی چیست؟
یکی دیگر از کاربردهای جالب نرم افزار بلندر استفاده از آن برای انیمیشنسازی است. این نرم افزار، ابزارهای متنوعی را برای تبدیل مدلهای ثابت دو بعدی و سه بعدی به مدلهای متحرک فراهم کرده است. قابلیتهای پویانمایی نرم افزار بلندر عبارت هستند از:
- ویرایش ژست کاراکتر
- متحرکسازی غیر خطی برای حرکتهای مستقل
- حرکتشناسی مستقیم و معکوس برای ژستهای سریع
- همگامسازی صدا
ریگینگ، اعمال محدودیتهای حرکتی، کدنویسی، تعریف اشکال کلیدی و مشخص کردن مسیر حرکت نیز از قابلیتهای دیگر نرم افزار Blender در حوزه انیمیشن هستند.
سیستم مورد نیاز نرم افزار Blender چیست؟
به منظور اجرای نرم افزار بلندر بر روی کامپیوتر، سخت افزار سیستم شما باید دارای یک مشخصات حداقلی باشد. مشخصات حداقلی، پیشنهادی و بهینه برای کار با بلندر عبارت هستند از:
- سی پی یو: دو هستهای با فرکانس ۲ گیگاهرتز، چهار هستهای و هشت هستهای
- رم: ۴ گیگابایت، ۱۶ گیگابایت و ۳۲ گیگابایت
- نمایشگر: ابعاد 768*1280، فول اچ دی و فول اچ دی
- کارت گرافیک: ۱ گیگابایت رم، ۴ گیگابایت رم و ۱۲ گیگاباید رم
قدرت نرم افزار Blender چقدر است؟
یکی از مزایای نرم افزار بلندر حجم پایین به همراه قدرت بالای مدلسازی و انیمیشنسازی آن است. برای درک بهتر قدرت بلندر باید آن را با گزینههای تجاری مشابه مقایسه کرد. نرم افزار Blender معمولا با نرم افزارهایی نظیر «مایا» (Maya)، «تری دی اس مکس» (3dsMax)، «سینما فور دی» (Cinema 4D) و «هودینی» (Houdini) مقایسه میشود. به طور کلی، به دلیل پشتیبانی از تمام فرآیندها و ابزارهای مورد نیاز برای مدلسازی سه بعدی، بلندر را میتوان به عنوان یکی از قدرتمندترین گزینههای رایگان در نظر گرفت که قابلیت رقابت با گزینههای تجاری را دارد.