انواع موشن گرافیک
معرفی انواع موشن گرافیک که باید بدانید. جذابیت یا گیرایی بصری موشن گرافیک (Motion graphics) که به عنوان گرافیک متحرک نیز شناخته می شود، ارتباط مخاطب را با آن آسان کرده است. به همین دلیل می توان از این هنر در زمینه های مختلف استفاده کرد. بنابراین موشن گرافیک را با توجه به نوع کاربردشان میتوان به دستههای مختلفی تقسیمبندی کرد. در ادامه با انواع مختلف این هنر آشنا خواهیم شد:
ساخت فیلمهای توصیفی
از این نوع موشن گرافیک برای توصیف خدمات آموزشی و معرفی محصولات برندهای مختلف استفاده می شود. در ساخت این نوع فیلم از ویدئو، صدا، جلوه های بصری و انیمیشن استفاده شده است.
برودکستینگ Broadcasting یا گرافیک پخش
برودکستینگ یا گرافیک پخش نیز از انواع موشن گرافیک است. از این نوع انیمیشن برای تولید زیرنویس ها و اعلانهایی که در تلویزیون پخش می شوند استفاده می شود. مهم ترین اصولی که برای طراحی و ایجاد گرافیک پخش باید رعایت کنید، استفاده از فونت های خوانا، بسیار جذاب و رنگ های مناسب است.
لوگو موشن
لوگو موشن نیز یکی از مهمترین انواع گرافیک متحرک است که با آن میتوان لوگو یک برند را به شکل پویا و متحرک نمایش داد. این نوع از موشن گرافیک به خاطر جذابیت بصری بسیار بالایی که دارد، یک روش مهم و موثر در تبلیغات محسوب میشود. لوگو موشنها قابلیت نمایش و ارسال در پلتفرمهای سایتها، شبکههای اجتماعی، تیزرهای تلویزیونی و تلویزیونهای تبلیغاتی سطح شهر را دارند. بنابراین با طراحی یک سناریوی حرفهای میتوانید فروش کسب و کار خود با یک موشن گرافی موثر متحول کنید.
انواع موشن گرافیک | گرافیک متحرک | لوگو موشن
بازاریابی محصول
بازاریابی محصول یکی از زیرمجموعههای ویدیوهای توصیفی در میان انواع موشن گرافیک است. این نوع از ویدیوها به طور انحصاری توضیحاتی درباره یک محصول یا کالای خاصی را به مخاطب اطلاعات میدهند. از بازاریابی محصول میتوان در پلتفرمهای مختلفی مانند رسانههای اجتماعی، تلویزیون و تلویزیونهای تبلیغاتی استفاده کرد.
اینفوگرافیک
اینفوگرافیک یکی از انواع موشن گرافیک متحرک است که در زمینههای مختلف همچون تبلیغات، ساخت رزومه کاری، گزارشدهی، معرفی سازمانهای مختلف و مسائل آموزشی کاربرد دارد. توجه به روانشناسی رنگها و المانهای تصویری جذاب از مهمترین عوامل در طراحی و تولید اینفوگرافیک است.
علاوه بر مواردی که در مورد انواع موشن گرافیک گفتیم، میتوانیم به آیتمهای دیگری از این رشته هنری اشاره کنیم. مواردی همچون ساخت آیکونهای متحرک، انیمیشنهای یوزر اینترفیس، گیف، فیلم کوتاه و … از جمله دیگر انواع موشن گرافیک هستند.
تفاوت موشن گرافیک و انیمیشن
شاید تا اینجا این سوال به ذهنتان آمده باشد که تفاوت انیمیشن و موشن گرافیک چیست؟ انیمیشن و موشن گرافیک دو روش مختلف برای طراحی و تولید تصاویر متحرک هستند. انیمیشنها دارای کاراکترها و داستانهای پیچیده هستند، در حالی که موشن گرافیک عناصر ظاهری و حرکات ساده را با هم ترکیب میکنند. دیگر تفاوتهای موشن گرافیک و انیمیشن شامل انواع کاربرد آنها، هدف پروژه و میزان تعامل در آنها میباشد.
نرم افزار موشن گرافیک
برای ساخت انواع موشن گرافیک نیاز به کار با نرمافزارهای مختلفی داریم. حتما میپرسید بهترین نرم افزار موشن گرافیک چیست؟ در ادامه مهمترین انواع نرمافزارهای مرتبط با ساخت انواع موشن گرافیک را به شما معرفی میکنیم:
موکا (Mocha)
نیوک (Nuke)
پریمیر
مایا (Maya)
موهو (Moho)
افترافکت
آدوبی انیمیت
هودینی (Houdini)
بلندر (Belender)
کاربرد موشن گرافیک
حالا که با چیستی موشن گرافیک آشنا شدیم، باید به این سوال پاسخ دهیم که کاربرد موشن گرافیک چیست؟ موشن گرافیک کاربردهای بسیار متنوعی در بخشهای مختلف مانند تلویزیون، سینما، تبلیغات، شبکههای اجتماعی، وب سایتها، بازاریابی دیجیتال و … دارد. در بعضی موارد طراحان نمیتوانند برای ارائه ایدههای خود از اینفوگرافیک استفاده کنند و از موشن گرافیک کمک میگیرند. در ادامه برخی از مهمترین کابردهای موشن گرافیک را برای شما بررسی میکنیم:
اشتراکگذاری اطلاعات
یکی از بهترین و راحتترین راههای به اشتراک گذاشتن اطلاعات، استفاده از انواع موشن گرافیک است. شما در موشن گرافیک میتوانید با استفاده از تصاویر متحرک و صدا به راحتی اطلاعات مختلف را با دیگران به اشتراک بگذارید. فهم و درک این اطلاعات در قالب موشن گرافیک برای مخاطبان بسیار راحتتر است.
ساخت ویدیوهای توصیفی و آموزشی
یکی از جذابترین کاربردهای موشن گرافیک، ساخت ویدیوهای آموزشی و توصیفی است. استفاده از این ویدیوها در بازاریابی دیجیتال بسیار متداول شده است. اکثر برندها برای توضیح در مورد محصول یا چگونگی نحوه استفاده از محصول خودشان از موشن گرافیک استفاده میکنند.
استفاده از موشن گرافیک برای نمایش عنوان فیلم
امروزه در نمایش عنوان فیلمها از موشن گرافیک استفاده میشود. این کار موجب جلب توجه مخاطب شده و باعث میشود فرد تمرکز بیشتری برای تماشای فیلم داشته باشد.
بازاریابی
یکی از مهمترین شاخه های بازاریابی دیجیتال است. بازاریابی دیجیتال امروزه در زمینه های مختلفی مانند شبکه های اجتماعی، وب سایت ها، سئو، بازاریابی ایمیلی و … فعال است. در تمام این زمینه ها می توانید از انیمیشن استفاده کنید و جذابیت محتوای خود را دوچندان کنید.
طراحی لوگو
داشتن یک لوگوی مناسب برای هر کسب و کاری مهم و حیاتی است چرا که میتواند به برند و کسب و کار شما هویت بدهد. استفاده از یک لوگوی متحرک به جای لوگوهای ثابت، انتقال احساس بیشتری داشته و نظر مخاطبان بیشتری را به خود جذب میکند.
ساخت برند
برای برندسازی باید نام و لوگوی کسب و کار خود را به مخاطبان بیشتری معرفی کنید. برای این کار باید محتوای هدفمند و مرتبط تولید کنید. محتوا اشکال مختلفی مانند محتوای متنی، محتوای تصویری، پادکست، محتوای ویدئویی و غیره دارد. اما جالب است بدانید که کاربران بیشتر دوست دارند ویدیو ببینند تا متن یا تصویر ببینند! موشن گرافیک می تواند در تولید محتوای ویدیویی و معرفی برندتان به مخاطب کمک زیادی به شما کند.
تولید محتوا برای شبکههای اجتماعی
به جرات میتوان گفت کمتر کسی در دنیای امروز وجود دارد که وارد فضای مجازی و شبکههای اجتماعی نشده باشد. تولید کنندگان و بازاریابها از قدرت این فضا آگاه هستند و به دنبال پیدا کردن مشتریان هدف برای کسب و کار خودشان در آن میگردند. تولید محتوای بهتر به معنی جذب بیشتر مخاطب در فضای مجازی است. شما میتوانید با استفاده از موشن افکت، محتواها و پستهای جذابتری بسازید و ارتباط بهتری با مخاطبان برقرار کنید.
بازار کار موشن گرافیک
همانطور که گفتیم، موشن گرافیک به معنای ترکیب و تنظیم تصاویر، نقاشیهای دیجیتال و انیمیشنها با افکتهای صوتی و صداها است. این روزها هم هر کسی را که میبینیم، یک گوشی هوشمند در دست دارد که هر روز با هزاران تیزر تبلیغاتی روبرو میشد. بنابراین واضح است که کسب و کارهایی در این دوره دیجیتال به موفقیت میرسند که با تکنولوژی و تغییرات آن همراه شوند. اگر صاحب کسب و کاری برای خودتان باشید، باید برای افزایش فروشتان از ابزار موشن گرافیک برای معرفی خدمات و محصولاتتان استفاده کنید.