تکنیک های تیترنویسی در سئو و تولید محتوا
توانایی نوشتن کپشن حرفه ای و تیترنویسی یک مهارت ارزشمند برای تولیدکنندگان محتوا است. انتخاب عنوان و تیتر مناسب مهمترین بخش محتوای حرفه ای است و اگر از بایدها و نبایدهای نوشتن عنوان آگاهی نداشته باشیم و ویژگی های اصلی تیترنویسی استاندارد را رعایت نکنیم، دیگر تلاش ما برای تولید محتوای جامع مثمر ثمر از بین خواهد رفت. در این مقاله علاوه بر یادآوری جایگاه مهم تیتر در تولید محتوا، ویژگی های یک تیتر خوب و استاندارد را نیز بررسی خواهیم کرد.
اهمیت تیترنویسی در تولید محتوا
تحقیقات نشان می دهد که حدود 80 درصد از مخاطبان فقط عنوان و تیتر محتوا را می خوانند و تنها 20 درصد از آنها کل محتوا را می خوانند. بدون شک همین 20 درصد از طریق تیتر اصلی به خواندن متن مطالب تشویق شدند. تیتر و عنوان محتوا اولین راه برای انتقال محتوا به مخاطب است، از این رو عنوان را می توان مهمترین بخش محتوا دانست. نویسندگان محتوا باید اصول و تکنیک های تیترنویسی را بیاموزند و به طور حرفه ای در پروژه های خود استفاده کنند تا اثربخشی محتوای خود را افزایش دهند.
چرا یک تیتر خوب، ناجی جان محتوای ما است؟
همه ما می دانیم که هدف از تولید محتوا جذب مخاطب است! تلاش زیاد، کشف بهترین منابع، استفاده از بهترین استراتژی ها، بهترین جلوه های بصری، خلاقیت در نوشتن، رعایت اصول بهینه سازی موتورهای جستجو (SEO) و به طور کلی هر قدمی که برای جذابیت بیشتر محتوای خود بردارید، ممکن است منجر به ایجاد بهترین و با کیفیت ترین محتوا، بهترین محتوا باشید، اما بهترین محتوا اگر توانایی جذب مخاطب را نداشته باشد، هرگز خریداری نخواهد شد! درست بودن عنوان دلیل اصلی جذب مخاطب برای محتوای شماست.
زیرا تجربه ثابت کرده است که مخاطب شما پس از جستجو در اینترنت، نتایج را فقط با چشمان خود بررسی می کند و آن را نمی خواند. بنابراین، کمتر از 6 ثانیه طول می کشد تا محتوای شما توجه مخاطبان را به خود جلب کند! در این مدت کوتاه، باید بتوانید محتوای قابل اسکن تولید کنید. یکی از مواردی که می تواند توجه مخاطب را به خود جلب کند، عنوان جذاب است!
روزنامه های بزرگ و حرفه ای دارای تیم های خلاق و حرفهای تیترنویسی هستند که گاهی برای نوشتن یک تیتر ساده بر روی صفحه اول روزنامه خود، ساعت ها تلاش می کنند. آن ها با استفاده از تکنیک بارش فکری و سایر تکنیک های خلاقیت به خلق تیتر می پردازند. چرا که می دانند، یک تیتر خوب، به تنهایی توانایی جذب مخاطب، ماندگاری در ذهن و حتی جریان سازی دارد. بی آن که آن سوی این تیتر، متنی که درباره آن نوشته می شود در این زمینه ها کاری انجام داده باشد!
“قبل از هر تصمیمی یک مشاور رایگان داشته باش : 09392031998 فقط با یک تماس “
تیترنویسی سوالی با کلمات معروف Wh
معمولاً اولین ایده برای نوشتن تیتر و تولید محتوا درباره یک موضوع، پرداختن به «چیستی» و «چگونگی» موضوع است.
مثلاً برای تیترنویسی و تولید محتوا درباره کلیدواژه «کره بادام زمینی»، ساده ترین تیترها اینگونه ساخته می شوند:
- کره بادام زمینی چیست؟ (What is)
- چگونه کره بادام زمینی را از تقلبی تشخیص دهیم؟ (How to)
- کره بادام زمینی در کدام شهرها تولید می شود؟ (Where is)
- چقدر کره بادام زمینی مصرف کنیم؟ (How Much)
- کره بادام زمینی در چه فصلی تولید می شود؟ (When)
- کره بادام زمینی را از چه فروشگاهی بخریم؟ (Who)
- چرا باید کره بادام زمینی مصرف کنیم؟ (Why)
- کره بادام زمینی کدام گل مفیدتر است؟ (Which)
تیترنویسی با این گونه سوالات، اشکالاتی دارد که با هم مرور می کنیم:
اشکالات تیترنویسی با کلمات سوالی Wh
1) شدت بالای رقابت: این نوع تیتر نویسی، به فکر هر کسی می رسد! پس تولید محتوا با چنین تیترهایی کار سختی نیست و همه همین کار را می کنند! پس همان لحظه ای که در حال نوشتن چنین تیترهایی هستید، صدها سایت و رقیب دیگر شبیه همین تیترها را نوشته اند و برای آن محتوا تولید کرده اند. شما تازه می خواهید با این همه رقیب شروع به رقابت کنید!
2) محدودیت مخاطب: این تیترها خوب و جذاب هستند، اما نه به اندازه کافی! درست است که بسیاری از مردم همین سوالات را جستجو می کنند و ما باید محتواهایی در پاسخ به این سوالات داشته باشیم، اما این «بسیاری از مردم» که گفتم، «همه مخاطبان شما» نیستند! بسیاری از مخاطبان شما، سوالات متنوع دیگری دارند که با این پاسخ های عمومی، به جواب خود نمی رسند.
3) محدودیت سوژه: در این روش تیترنویسی، تنها سوژه شما، خود موضوع اصلی است! در حالی که سوژه های متعدد دیگری می توانند برای تولید محتوا درباره موضوع مورد نظر شما، جذاب باشند.
4) محدودیت تعداد محتوا: اگر به این روش برای تولید محتوا اکتفا کنید، تعداد محتواهای سایت شما بسیار محدود خواهد بود. چون تعداد این گونه سوالات بسیار محدود است. طبیعی است که هرچه تعداد محتوای کمتری در سایت خود داشته باشید، بازدید کمتری از گوگل جذب خواهید کرد.
در ادامه با هم یاد می گیریم که چطور از این سطح تیترنویسی فراتر برویم و تیترهای بسیار خلاقانه و جذاب بنویسیم.
چگونه در تیترنویسی، خلاقیت داشته باشیم؟
استفاده از تکنیک نقشه ذهنی برای تیتر نویسی درختی
استفاده صحیح از این روش، می تواند، یک راهکار راهبردی عالی برای نوشتن یک تیتر ایده آل باشد، فقط کافی است که این روش را به درستی فرا بگیرید. در شکل زیر نقشه ذهنی برای انتخاب تیتر مناسب در حوزه محصولات کشاورزی را مشاهده می کنید.
شیوه کار به این صورت است که: در گام نخست، کلیدی ترین کلمه موضوع خود را بر صفحه ای می نویسیم و از آن، شاخه هایی به بیرون مشتق می کنیم که در هر کدام از آن ها واژه هایی نوشته می شود. این شاخه ها (واژه ها) می تواند شامل ویژگی های کلی موضوع، مخاطبان و یا هر چیز وابسته به آن موضوع باشد.
در گام دوم، یکی از شاخه های اصلی مان را که نزدیک ترین ارتباط را با موضوع کار ما دارد انتخاب کرده و برای آن زیر شاخه هایی ترسیم می کنیم که واژه هایی مرتبط با آن واژه از شاخه اصلی است. این گام ها را برای هر زیرشاخه انتخابی ادامه می دهیم و در هر مرحله، جزئیات بیشتری از موضوع، وارد دایره واژگان می شود. درنهایت، تیتر انتخابی ما از ترکیب مفهومی واژه هایی که در شاخه های متوالی انتخاب شده اند، تولید خواهد شد.
تکنیک تیتر نویسی 2 یا چند متغیره برای خلاقیت در تولید محتوا
اگر همه رقیب ها تیترهای «چیست» و «چگونه است» و «کجاست» و… می نویسند، شما متفاوت باشید!
برای مثال، فرض کنید می خواهیم برای همان کلیدواژه «عسل طبیعی» تیترهای 2 یا چند متغیره بنویسیم.
من چند متغیر برای تیترنویسی درباره کره بادام زمینی پیشنهاد می کنم:
- پیشگیری از بیماری
- درمان بیماری
- صادرات
- بسته بندی
- نگهداری
- شیرینی پزی
- کودکان
- و…
تعداد بی نهایت متغیرهای مشابه این موارد می توان در کنار کره بادام زمینی قرار داد و بی نهایت تیترهای جدید نوشت که رقابت کمتر و جذابیت بیشتری نسبت به تیترهای اولیه داشته باشند
اگر تیترنویسی (انتخاب عنوان محتوا) پیش از تولید محتوا انجام شود، می توان به یک روش بسیار ساده، تیترهای بسیار زیاد و متنوع و جذابی تولید کرد.
معمولاً پیش از انتخاب عنوان، شما یک «موضوع» یا «کلیدواژه» برای تیترنویسی در اختیار دارید.
این تکنیک ساده اما قدرتمند این است که:
برای نوشتن تیتر درباره یک موضوع، یک متغیر دیگر به موضوع اولیه اضافه کنید.
اجازه دهید با همان مثال کره بادام زمینی، مسئله را شفاف تر کنیم. برای تیترنویسی درباره کره بادام زمینی، می توانیم به جای این که فقط به خود کره بادام زمینی بپردازیم، یک متغیر دیگر به کره بادام زمینی اضافه کنیم و تیترهای بیشتری تولید کنیم.
چند مثال از اضافه کردن متغیر جدید به موضوع محتوا
مثال تیترنویسی برای موضوع کره بادام زمینی + آمار
اینجا یک متغیر «آمار» به «کره بادام زمینی» اضافه می کنیم و چندین تیتر مختلف با آن می سازیم. دقت کنید که آماری که در این تیترها گفته می شود صرفاً جنبه مثال دارند و ممکن است با واقعیت تطبیق نداشته باشد.
- 25 درصد کره بادام زمینی جهان، در ایران تولید می شود
- مصرف کره بادام زمینی در خاورمیانه 40 درصد بیشتر از اروپاست
- خانم ها 15 درصد بیشتر از آقایان کره بادام زمینی مصرف می کنند
در این تیترها، فقط «آمار» را به عنوان یک متغیر به موضوع اولیه «کره بادام زمینی» اضافه کرده ایم. مشاهده می فرمایید که تنوع تیترها چقدر بیشتر از تیترهای توصیفی «چیستی و چگونگی موضوع» شد.