چگونه جذاب ترین تیزر معرفی محصول را ایجاد کنیم؟
ویدیوی تیزر معرفی محصول به شما فروخته می شود! طبق نظرسنجی ها، 89 درصد از مشتریان گفتند که تماشای یک ویدیو آنها را متقاعد می کند که یک محصول یا خدمات را خریداری کنند. البته نه هر ویدیویی و تیزری! ویدیویی می فروشد که علاوه بر جذاب و خیره کننده بودن، به اصول نیز پایبند است. در اینجا ما راز ساخت چنین تیزری را به شما خواهیم گفت. در این مقاله، پس از معرفی کلی ویدیوهای معرفی محصول، نحوه ساخت تیزر معرفی محصول، نکاتی برای تست و بررسی چند نمونه واقعی را خواهیم آموخت.
تیزر معرفی محصول چیست؟
ویدیویی که در آن ویژگی های محصول خود و نحوه کار با آن را نشان می دهیم، تیزر معرفی محصول است. حالا این می تواند یک محصول فیزیکی مانند تلویزیون یا یک چیپس شکلات یا خدماتی مانند تور و حتی نرم افزار باشد. وظیفه اصلی در ساخت تیزر معرفی محصول جلب اعتماد مخاطب و افزایش فروش است. چه در مورد نشان دادن به مخاطبین که محصول شما چه مزایایی ارائه می دهد و چه ارزش هایی به زندگی آنها می افزاید.
بنابراین باید این ویدیوها را در جایی قرار دهید که مشتریان بالقوه شما آنها را ببینند. مانند شبکه های اجتماعی و صفحات فرود محصول. انواع دیگری از ویدئوهای معرفی محصول وجود دارد که در قسمت بعدی به بررسی آنها خواهیم پرداخت.
انواع تیزر معرفی محصول را بشناسید.
به طور کلی، ما 3 نوع تیزر معرفی محصول داریم:
-
تیزر
حتماً تبلیغات تلویزیونی را دیده اید که در آن یک شکلات 360 درجه می چرخد و در هوا آویزان می شود و به شکل شکلات مایع در دریایی از شکلات می افتد و در پایان یک بازیگر خوش تیپ در حالی که لبخند می زند مزه آن را می چشد. این تبلیغات احساسات بینندگان، درک آنها از زیبایی، ثروت، اعتبار، موقعیت اجتماعی و حتی گرسنگی را لمس می کند و آنها را با خوبی وسوسه می کند. این ویدیوها همگی تیزرهایی برای معرفی محصول هستند. آنها اغلب بسیار کوتاه هستند، کمتر از 30 ثانیه. از یک تیزر برای جذب مشتریان جدید و ایجاد تمایل مشتریان وفادار به خرید مجدد محصول جادویی و منحصر به فرد نشان داده شده در ویدیو استفاده می شود.
-
توضیحی
فرض کنید شخصی از شما می پرسد که محصول شما چیست. ویدیوی توضیح دهنده پاسخ اوست. در ویدیوهای توضیحی محصول را در بهترین نور ممکن از زوایای مختلف نشان می دهیم و در عین حال توضیح می دهیم که این محصول چه مشکلی را حل می کند. ویدیوهای توضیح دهنده بسته به پیچیدگی محصول شما می توانند از 30 تا 90 ثانیه طول داشته باشند. به عنوان مثال نحوه شستشوی فرش ماشینی را نشان می دهیم. یعنی یکی از ویژگی های اصلی محصول را توضیح می دهیم.
-
آموزشی
در فیلم های آموزشی قرار نیست مخاطب را متقاعد کنیم که محصول ما را بخرد. در اینجا می خواهیم قدم به قدم توضیح دهیم که این محصول چگونه کار می کند و چگونه مشکل را حل می کند. البته گاهی اوقات این ویدیوها به مردم کمک می کند تا تصمیم بگیرند که آیا محصول ما را بخرند یا خیر. فیلم های توضیحی یا آموزشی می توانند از 15 تا 90 ثانیه کوتاه باشند یا اگر بسیار دقیق باشند تا 15 دقیقه. در انواع ویدیوهای معرفی محصول، بخش زیادی از ویدیو صرف نمایش محصول می شود. حالا چطور از محصول عکس بگیریم؟ بخش بعدی را بخوانید.
چگونه از محصول فیلم بگیریم؟
در ساخت تیزر معرفی محصول، ستاره فیلم “محصول شما” است. ماموریت شما این است که با گرفتن بهترین عکس ها از این ستاره بدرخشید.
قبل از شروع عکسبرداری، چند چیز را آماده کنید:
- نورپردازی خوب: خود را به نور روز محدود نکنید و سعی کنید تجهیزات اولیه روشنایی را تهیه کنید. گاهی یک رینگ لایت ساده کافی است
- دوربین ثابت: تصویر شما نباید تکان بخورد. بنابراین یک پایه برای دوربین خود آماده کنید (هرچه دوربین شما کیفیت بهتری داشته باشد، از نتیجه راضی تر خواهید بود)
- پسزمینه مرتب: کار پسزمینه برای متمرکز کردن توجه مخاطب به محصول است. ازدحام و سردرگمی از این امر جلوگیری می کند! گاهی اوقات یک پس زمینه سفید ساده این کار را بهتر انجام می دهد
حالا به عکس هایی که می خواهید از محصول بگیرید فکر کنید. این ویدیو قرار است تصویری کامل از محصول در ذهن مخاطب ایجاد کند؛ بنابراین، عکس های متنوعی از زوایای مختلف بگیرید.
به عنوان مثال، مطمئن شوید که 3 نما داشته باشید:
- نمای گسترده: کل محصول را در یک فریم مشاهده کنید
- نمای متوسط: کمی به محصول نزدیک شده و روی برخی از قسمت های آن تمرکز کنید
- نمای نزدیک: اجزای محصول را به طور خاص در تصویر نشان دهید
میتوانید به تمام نماها حرکت هم اضافه کنید تا مخاطبان را تا آخر با خود همراه کنید و نشان دهید چطور از محصول استفاده میشود:
- زومشات: در این نما فاصلهٔ کانونی دوربین را طوری تنظیم میکنید که تصویر نزدیکتر یا دورتر شدن از محصول را ایجاد کنید
- پانشات: محصول را ثابت نگه میدارید و دوربین را به بالا و پایین یا چپ و راست میبرید
میتوانید افکتهای سینمایی هم به ویدیوی خود اضافه و آن را جذابتر کنید:
- حرکت آهسته (slow-motion): با این افکت سرعت ویدیو را آهسته میکنید تا مخاطب وقت کافی برای دقت در جزئیات داشته باشد؛ اسلوموشن حالت دراماتیکی هم به ویدیوتان میدهد
- Pull focus shot: فوکوس دوربین را از یک شی در جلو به یک شی در پسزمینه میبرید و با این کار تمرکز مخاطب را جابهجا میکنید تا روی یک بخش خاص تمرکز کند!
اگر محصول ستارهٔ ویدیو باشد، هرکسی با دیدن آن متوجه خواهد شد ویدیو دربارهٔ چیست؛ حتی اگر تصویر اجزای مختلفی داشته باشد. میتوانید با اضافهکردن لوگو، فونتها یا رنگهای برند خود به ویدیو، به آن رنگولعاب خودتان را دهید و آن را از آن خود کنید. برای ساخت ویدیوی برنده، ۱۰ نکتهٔ تکمیلی هم در بخش بعدی میگوییم که حتماً قبل از شروع ساخت ویدیوی معرفی محصول خود، آنها را بخوانید.
10 نکته برای ساخت تیزر معرفی محصول که فروش فوق العاده ای را برای ما به ارمغان می آورد!
جدا از نماهای باکیفیت و متنوع و ویرایش حرفه ای، نکاتی وجود دارد که اگر آنها را رعایت کنید باعث صرفه جویی در تلاش شما می شود:
- با مخاطب صحبت کنید
وقتی میدانید مخاطب شما چه کسی است، بسیاری از ویژگیهای ویدیویی مانند لحن، زبان و ژانر مشخص میشوند. مخاطبان این ویدیو کسانی هستند که محصول مشکلشان را حل می کند. پس این شخص کیست؟ اهل کجاست و به چه زبانی صحبت می کند؟ او چند سال دارد و سؤالات بسیار دیگری که اطلاعات جمعیت شناختی ما را در مورد مخاطب تکمیل می کند.
به عنوان مثال، اگر محصولی تولید کرده اید و می خواهید آن را به افراد مسن در استان های ترک زبان کشور معرفی کنید، احتمالاً استفاده از زبان مادری و ارجاعات به گذشته برای آنها جذاب خواهد بود. مشکل بعدی این است که محصول شما چگونه به این مخاطب کمک می کند. به سوالات زیر پاسخ دهید تا تصویر واضح تری از پیامی که به مخاطب منتقل می کنید به دست آورید:
ویژگی های اصلی این محصول چیست؟ چه مشکلی را حل می کنید و چگونه زندگی مشتریان را بهتر می کنید؟
- اصلاً چرا کسی باید این محصول را بخرد؟
- این محصول چگونه مشتریان را خوشحال می کند؟
- آیا داستانی پشت این محصول وجود دارد که برای مخاطب جذاب باشد؟
- مطمئن شوید که سناریو دارید
تجهیزات عکاسی تنها چیزی نیست که باید با خود به مجموعه بیاورید. یک سناریوی دقیق، منسجم و دقیق از همه اینها مهمتر است. در غیر این صورت، باید از یک ویدیوی بی اثر با چندین ویرایش استقبال کنید!
با توجه به نکات زیر یک سناریوی خوب بنویسید:
هدف را تعیین کنید
ابتدا هدف ویدیو را مشخص کنید:
- آگاهی از برند خود را افزایش دهید
- آموزش مخاطب
- جذب سرنخ
- او می فروشد
شما مخاطب را می شناسید. همچنین تکلیف سوالات زیر را روشن کنید تا هدف ویدیو مشخص و واضح باشد:
- چه احساساتی را باید برانگیزد؟
- مخاطب در مورد ویدیو چه فکری باید داشته باشد؟
- مخاطب پس از تماشای ویدیو چه کاری باید انجام دهد؟
نوع ویدیو را تعیین کنید
نوع ویدیوی ما در این مقاله معرفی محصول است. اما نوع ویدیوی معرفی محصول چیست؟ تیزر، توضیحی یا آموزشی؟
ساختار سناریو را مشخص کنید و یک استوری بورد بسازید
فهرستی از تمام نکاتی که می خواهید در ویدیو پوشش دهید تهیه کنید و جریانی از رویدادها را از آن ایجاد کنید. به عنوان مثال، با نشان دادن محصول از زوایای مختلف شروع می کنیم، محصول را در دستان یک بازیگر نشان می دهیم، نحوه استفاده از آن را توضیح می دهیم و در نهایت با نمایش انواع بسته بندی، ویدئو را به پایان می بریم.
البته شما محدود به این ساختار کلی نیستید. استوری بورد بسازید استوری بورد یا فیلمنامه تصویر صحنه به صحنه یک فیلم است. او در هر عکس زاویه دوربین و عناصر صحنه را ترسیم می کند. در کنار هر تصویر، جزئیات آن صحنه را بنویسید تا چیزی را از دست ندهید. هدف این است که از قبل به همه چیز فکر کنید تا در روز عکسبرداری فقط بتوانید تیراندازی کنید.
با قلاب شروع کنید
این بخش بیش از بقیه به طوفان فکری نیاز دارد. شما فقط چند ثانیه فرصت دارید تا توجه مخاطب را جلب کنید. پس بهترین ایده ها را از هم جدا کنید. می توانید ایده هایی را برای دیگران مطرح کنید و ببینید که کدام یک بیشتر توجه آنها را جلب می کند. قلاب می تواند یک حکایت جالب، یک شخصیت آشنا، نوستالژیک، یک سوال، یا حتی موسیقی و تصاویر جذاب باشد – چیزی که توجه را جلب می کند.
با مخاطب صحبت کنید
شما نه فیلم تاریخی می سازید نه مستند علمی! تصور کنید که مخاطب مقابل شما نشسته است و شما می خواهید محصول خود را برای آنها توضیح دهید. اگر قصد دارید روی ویدیو صحبت کنید یا متنی را به صورت عکس بنویسید، حتما از جملات کوتاه و کلمات ساده استفاده کنید و مستقیماً بدون پیچیدگی و ابهام صحبت کنید.
به سرعت ویدیو فکر کنید
هنگام نوشتن سناریو به سرعت فیلم توجه کنید. نباید آنقدر سریع باشد که مخاطب نتواند پس از پایان ویدیو چیزی بگیرد و همچنین نباید آنقدر کند باشد که شما احساس خستگی کنید. زمان بیشتری را روی قسمت های مهم بگذرانید و از قسمت های کمتر مهم سریعتر بگذرید. به عنوان مثال، در همان مثال در بخش قبل، قسمت دوم ویدیو در تمرکز محصول روی کیفیت دانه کندتر بود.
سناریو را با صدای بلند بخوانید
وقتی سناریو را تمام کردید، آن را با صدای بلند بخوانید. گاهی اوقات آنچه فکر می کنیم نوشته ایم با آنچه به نظر می رسد متفاوت است.
- کوتاه اما دقیق باشید
میانگین فاصله توجه انسان کمتر از چند ثانیه است. یعنی اگر بی دلیل آن را بیش از حد طولانی کنید، مخاطب هدف نیز آن را تماشا نخواهد کرد! با این حال، کوتاه کردن ویدیو نباید به معنای حذف نکات کلیدی یا افزایش سرعت ویدیو باشد. کافی است ویدیو در کمترین زمان ممکن به هدف شما هر چه که هست برسد. البته، ویدیوهای معرفی محصول اغلب کوتاه هستند. به جز مواردی که می خواهید جزئیات نحوه استفاده از محصول را نشان دهید.
- کیفیت ویدیو و صدا باید اولویت اول شما باشد
ویدئوی معرفی محصول معمولا اولین تعامل مخاطب با محصول شماست. اگر میخواهید این تعامل موفق باشد، کیفیت ویدیو را جدی بگیرید. تصاویر لرزان، تار و مات اثر معکوس دارند. نکته دیگر این است که کیفیت تصویر باید در کل ویدیو یکسان باشد. صدا را دست کم نگیرید. گاهی اوقات صدای آزاردهنده یا آزاردهنده باعث میشود افراد سریعتر از یک تصویر بیکیفیت تماشای ویدیو را متوقف کنند. مطمئن شوید که از یک میکروفون خوب استفاده می کنید. به خصوص اگر کسی در ویدیو صحبت می کند. در تیزرها، موسیقی پس زمینه اغلب کافی است. اما در فیلم های آموزشی و توضیحی می توانید از صداپیشه حرفه ای برای صحبت در ویدیو کمک بگیرید.
- لطفا نظر بدهید!
این نکته را در اولویت قرار دهید که ویدئو به تنهایی می تواند توجه مخاطب را به خود جلب کند و اطلاعات کافی را در اختیار او بگذارد. اگر ویدیو را در شبکه های اجتماعی پست کنید، زیرنویس اهمیت بیشتری پیدا می کند. زیرا طبق آخرین آمار 92 درصد مردم از آن استفاده می کنند. علاوه بر این، باید مخاطبان ناشنوا و کم شنوا را نیز در نظر بگیرید، زیرا بدون زیرنویس، نمی توانید پیام را به طور کامل منتقل کنید.
- دعوت به اقدام (اختیاری) داشته باشد
تمام هزینه و تلاشی که برای ساخت تیزر تبلیغاتی انجام می شود این است که مخاطب پس از تماشای آن کاری را که شما می خواهید انجام دهد. پس بگو چکار کنم ویدئوها ممکن است شامل 3 نوع فراخوان برای اقدام باشند:
- در انتهای ویدیوی بزرگ بنویسید که مرحله بعدی چیست، مثلاً آدرس وب سایت را قرار دهید
- یکی از گویندگان در ویدیو صحبت می کند و مرحله بعدی را به شما می گوید. به عنوان مثال با شماره های ما تماس بگیرید یا محصولات ما را در فروشگاه های خاص جستجو کنید
- اگر ویدیو را روی پلتفرم هایی مانند Aparat و YouTube قرار می دهید، دکمه ای را قرار دهید که بیننده با فشار دادن آن به صفحه مورد نظر هدایت شود.
توجه: بسته به جایی که پست میکنید، میتوانید یک تماس برای اقدام را در خود ویدیو قرار دهید. به عنوان مثال، در تبلیغات ، می توانید از یک تیزر برای اطلاع دادن به دکمه استفاده کنید و به آن برای فراخوانی اقدام کنید.
- در صورت امکان نظر مشتری را اضافه کنید
مشتریان بیشتر از آنچه که یک برند در مورد خودش می گوید، حرف یکدیگر را می پذیرند. پس چرا نظرات مشتریان را خودتان منعکس نمی کنید؟
راه های مختلفی برای شما وجود دارد:
- به سراغ مشتریان واقعی بروید و از آنها با استفاده از محصول خود ویدیو بگیرید
- با آنها مصاحبه کنید و مکالمات آنها را در ویدیو قرار دهید
- نظرات مشتریان را به صورت متن در قسمت هایی از ویدیو بگذارید یا صدای آنها را پخش کنید
نکته: اگر از مشتریان عکاسی می کنید، مطمئن شوید که ویدیوی نهایی جعلی به نظر نمی رسد. مشتریان را همانطور که هستند نشان دهید.
- این بار مردم را نترسانید!
ما به دنبال ایجاد حس خوب در بین مخاطب هستیم. دست زدن به فومو می تواند احساس بدتری در شما ایجاد کند. حتی این احتمال وجود دارد که مخاطب احساس کند شما در حال تقلب هستید و نظر بدی نسبت به برند شما داشته باشد. در عوض، به دنبال مزایای محصول خود باشید. محصول شما چه ارزش ویژه ای ارائه می دهد؟ چه چیزی آن را از رقابت متمایز می کند؟ این محصول چه چیزی به زندگی مردم می افزاید و چه مشکلاتی را حل می کند؟ اگر بتوانید با ویدیوی معرفی محصول به این سوالات پاسخ دهید، کار خود را انجام داده اید.
- قصه گویی می تواند ورق را برگرداند
از تکنیک های داستان سرایی استفاده کنید تا ویدیوی خود را جذاب تر کنید. داستان ویدیویی شما ممکن است شروع، نقطه اوج و پایان سنتی داشته باشد، یا می توانید خطوط داستانی دیگری را انتخاب کنید. هنگامی که در ویدیوی خود نشان می دهید که چگونه مشکل محصول خود را حل می کنید، از یک داستان استفاده می کنید. یکی از ساده ترین ساختارهای داستان سرایی را در تصویر زیر ببینید:
مثلاً یک روز صبح مادری که عجله دارد فرزندانش را در مدرسه رها کند و به سر کار برود، با استفاده از چای ساز برقی در کمتر از 3 دقیقه چای آماده می کند.
مثال دیگری از داستان سرایی این است که در ویدیوهای توضیحی نقشی را که محصول شما در یک روز در زندگی مصرف کننده ایفا می کند نشان دهید.
- معیارهایی را برای سنجش عملکرد خود تعیین کنید.
هر هدف با یک استاندارد اندازه گیری می شود. بر اساس هدفی که قبل از شروع تعیین کرده اید، پس از انتشار ویدیو، معیارهایی را نیز برای سنجش عملکرد خود پیدا خواهید کرد. به عنوان مثال، اگر یک تیزر محصول ایجاد میکنید تا با اطلاع دادن افراد از صفحه فرود محصول، در معرض دید بیشتری قرار بگیرید، به تعداد بازدیدهای ویدیو و صفحه فرود (در صورت وجود) توجه کنید. مطمئن شوید که نرخ جستجوی نام تجاری خود را بررسی کنید.
اگر می خواهید لید ایجاد کنید، معیارهایی را بر اساس تعداد افرادی که دارید و هزینه تولید هر لید را تعیین کنید. در نهایت، اندازهگیری خود معیارها به شما میگوید که چقدر موفق هستید و از چه چیزهایی اجتناب کنید و در ویدیوهای آینده بهتر کنید.