سئو سایت (SEO) چیست؟
سئو سایت یا بهینه سازی موتور جستجو (SEO) به معنای بهینه سازی محتوا و عملکرد یک وب سایت بر اساس استانداردهای گوگل برای افزایش رتبه وب سایت در موتور جستجوی گوگل و در نتیجه افزایش بازدید از وب سایت است. استانداردهای گوگل به طور مستمر به سمت عوامل انسانی، یعنی کاربران گوگل حرکت کرده اند. گوگل همیشه سعی می کند بهترین پاسخ را در کوتاه ترین زمان ممکن به کاربران خود ارائه دهد و سایت هایی که بتوانند به این سطح نزدیک شوند شانس بیشتری برای کسب رتبه های برتر گوگل خواهند داشت. به طور کلی، موفقیت در سئو سایت نیازمند محتوای جامع، ارجاع از معتبرترین منابع و طراحی سایت عالی است.
سئو سایت که مخفف Search Engine Optimization و به معنای بهینه سازی برای موتورهای جست و جو است، روند بهینه سازی یک وب سایت و همچنین تمام محتوای موجود در آن وب سایت برای قرارگیری وب سایت در بالاترین جایگاه نتایج ارگانیک است. سئو سایت ماهیت و هدف جستجوها را تجزیه و تحلیل می کند تا نتایج جستجوی بسیار مرتبط و تجربه کاربری بهبودیافته را ارائه دهد. موفقیت در سئو نیازمند درک نحوه کار موتورهای جستجو، آنچه افراد جستجو می کنند و اینکه چرا و چگونه افراد جستجو می کنند، است. سایتی در نبرد سئو موفق است که یک وب سایت جذاب برای کاربران و موتورهای جست و جو باشد. نکته اصلی این است که عناصر فنی و استراتژیک را در کنار هم قرار دهید. یعنی به طور همزمان نیازهای مشتری خود را ارائه دهید و آن را به شکلی ارائه دهید که برای موتورهای جستجو جذاب باشد.
بهینه سازی موتورهای جستجو یا سئو سایت (SEO) عمل ایجاد، بهینه سازی و مهندسی محتوای سایت است. در فرآیند سئو سایت ما به موتورهای جست و جو کمک میکنیم درک بهتری از محتوای سایت داشته باشند تا بتوانند منطبق ترین پاسخ را برای جست و جو گران ارائه دهند. اگر بخواهیم به سوال سئو چیست کامل ترین و کوتاه ترین جواب را بدهیم، پاسخ می تواند این باشد:
سئو سایت یعنی یافتن ارزشمند ترین کلمات کلیدی، هدف گذاری کلمات کلیدی انتخابی در مناسب ترین صفحات و قرارگیری این صفحات در رتبه های تاپ گوگل.
موتور جست و جوی گوگل چگونه کار می کند؟
موتور جست و جوی گوگل با استفاده از خزنده های وب خود، صد ها میلیارد صفحه در وب را خزش می کنند. این خزنده های وب معمولاً به عنوان ربات های گوگل شناخته می شوند. موتور جستجوی گوگل با دانلود صفحات وب و دنبال کردن لینک ها در این صفحات، در وب پیمایش می کند تا صفحات جدیدی را که در دسترس است، کشف کند. کلیه اطلاعات صفحات خزش شده شامل متن، عکس و … استخراج می شود و این اطلاعات اصطلاحا ایندکس (index) می شوند. در مرحله بعد اطلاعات صفحه با الگوریتم های گوگل انطباق داده می شود تا رتبه بندی صفحه مورد نظر روی کلمه کلیدی مشخص شود.
گوگل به دنبال صفحاتی است که حاوی اطلاعات مرتبط و با کیفیت بالا در مورد کلمه یا عبارت جست و جو شده باشد. گوگل ارتباط را با خزیدن یا خواندن محتوای وب سایت شما و ارزیابی الگوریتمی تعیین می کنند که آیا این محتوا با آنچه جستجوگر به دنبال آن است مرتبط است یا خیر. همچنین کیفیت را با استفاده از چندین روش تعیین می کند، اما در میان آنها هنوز تعداد و کیفیت بک لینک هایی که به سایت شما اشاره می شود، اهمیت زیادی دارد. به بیان خیلی ساده: اگر تنها سایت هایی که پروفایل بک لینک ضعیفی دارند، به وب سایت شما لینک بدهند، طبیعتا وب سایت شما اعتبار چندانی نخواهد داشت و از منظر گوگل محتوای شما کیفیت لازم را نخواهد داشت. علاوه بر این فاکتورهای دیگری توسط الگوریتم های گوگل مورد سنجش قرار می گیرند تا تعیین کنند سایت شما در چه رتبه ای قرار می گیرد. این فاکتورها عبارتند از:
- چگونه افراد با سایت شما ارتباط برقرار می کنند ؟ آیا آنها اطلاعات مورد نیاز را پیدا می کنند و در سایت شما باقی می مانند یا به صفحه جستجو باز می گردند و روی پیوند دیگری کلیک می کنند؟ یا اینکه آنها فقط سایت شما را در نتایج جستجو نادیده می گیرند و هرگز کلیک نمی کنند؟
- سرعت بارگیری سایت شما
- سازگاری با نسخه موبایل
- درصد یونیک بودن محتوا
هدف نهایی سئو سایت چیست؟
با توجه به تعریف سئو، قرارگیری وب سایت شما در صدر نتایج گوگل با کلمات کلیدی مناسب، می تواند ترافیک هدفمند و بسیار ارزشمند به سمت سایت شما هدایت کند و در نهایت منجر به افزایش فروش و درآمد وب سایت شما شود. برای اکثر شرکت ها، موتورهای جستجو مهمترین کانال برای جذب کاربران به وب سایت شان است. کاربرانی که از طریق موتورهای جستجو به یک وب سایت می رسند، معمولاً به یک هدفی وارد وب سایت می شوند. این هدف کاملاً به قصد جستجو بستگی دارد و برای مثال می تواند فقط کسب اطلاعات یا حتی خرید یک محصول باشد.
سئو سایت همچنین نقش مهمی در جذب مشتریان جدید دارد؛ زیرا موتورهای جستجو اغلب مهمترین منبع برای آوردن کاربران جدید به یک وب سایت با استفاده از عبارات جستجوی عمومی هستند بهینه سازی مداوم موتورهای جستجو می تواند موفقیت طولانی مدت یک وب سایت را بدون سرمایه گذاری دائمی در تبلیغات پولی تضمین کند. سئو خوب می تواند سال ها یک کانال مطمئن و با ارزش ورود کاربران به یک وب سایت باشد، زیرا به شما قدرت در زمینه کاری خود می دهد، آگاهی از برند را افزایش می دهد و به مرور زمان توسط گوگل و کاربرانش به عنوان یک منبع اطلاعاتی قابل اعتماد دیده می شود.
چرا خدمات سئو سایت مهم است؟
اگر صاحب یک کسب و کار هستید یا هر نوع وب سایتی را مدیریت می کنید، به احتمال زیاد می خواهید ترافیک آن را افزایش دهید. اهمیت سئو سایت اینجا مشخص می شود؛ زیرا کارکرد آن افزایش ترافیک ارگانیک آن است. بهترین راه برای اطمینان از اینکه بازدیدکنندگان احتمالی سایت را از دست نخواهید داد، تلاش مداوم SEO است. سئو حضور آنلاین شما را بهبود می بخشد، ترافیک ارگانیک را افزایش می دهد و به شما کمک می کند تا کسب و کار خود را توسعه دهید. اما این سوال مطرح می شود که: آیا سئو برای هر نوع مشاغل مورد نیاز است؟
در بیشتر موارد، بله!
اگر کسب و کار شما محصولات یا خدماتی را ارائه می دهد که مخاطبان آن با سرچ عبارات و کلمات مرتبط در موتور های جست و جو به دنبال آن می گردند، سئو باید در اولویت اول شما باشد. اما چند موقعیت وجود دارد که ممکن است در آن سئو سایت لازم نباشد:
- اگر قرار نیست وب سایت شما پیدا شود. به عنوان مثال، اگر وب سایتی دارید که به آموزش داخلی اختصاص داده شده است.
- اگر به دنبال فروش فوری هستید. سئو فرآیندی است که موفقیت یک شبه را به همراه ندارد. این امر مستلزم برنامه ریزی استراتژیک، اجرا و مدیریت مستمر است.
خدمات سئو یا ادورز؟
خدمات سئو سایت شامل بهینه سازی وب سایت شما و محتوای آن است تا در صفحه نتایج موتورهای جستجو (SERP )بالاتر ظاهر شود در حالیکه Google Ads یک بستر تبلیغاتی پرداخت به ازای کلیک (PPC) است. SEO و Google Ads روی افزایش بازدیدکنندگان مرتبط در سایت شما تمرکز می کنند. این دو روش هر دو به رشد آنلاین تجارت شما کمک می کند ،تفاوت های زیادی با هم دارند که در جدول زیر میبینیم:
سئو | ادورز | |
ترافیک | به طور مداوم ترافیک ایجاد می کند. | فقط در طول مدت کمپین باعث ایجاد ترافیک می شود |
جایگاه | فقط در نتایج جست جو نمایش داده میشود | می تواند تبلیغات را در نتایج جستجو و سایر وب سایت های متعلق به Google قرار دهد. |
هزینه کلیک | وقتی شخصی روی لیست شما کلیک می کند هیچ هزینه ای ندارد. | وقتی افراد روی لیست شما کلیک می کنند،هزینه می پردازید |
زمان | زمان بر است. | نتیجه سریع تری دارد. |
اینکه SEO در مقابل Google Ads برای بازاریابی شما بهتر است یا خیر، بستگی به اهداف کسب و کار شما دارد. Google Ads برای شرکت هایی که بر خرید و فروش متمرکز هستند راه خوبی است این استراتژی برای صفحاتی که می خواهند نتایج فوری ببینند و بتوانند به محض راه اندازی دیده شوند بهترین راه است. اگر به دنبال ایجاد جریان مداوم ترافیک در طول زمان یا افزایش آگاهی از نام تجاری هستید، SEO برای شما بهتر است .این استراتژی به افراد بیشتری کمک می کند تا برند شما را پیدا کنند .با کمی زمان و تلاش می توانید سایت خود را برای موتورهای جستجو بهینه کرده و به کسب و کار خود کمک کنید تا ترافیک بیشتری را به دنبال داشته باشد. PPC به شما کمک می کند به سرعت ترافیک کسب کنید و می توانید به محض انتشار آگهی خود، جذب مخاطبین را شروع کنید حال اگر SEO را هم اضافه کنید، شروع به جذب ترافیک طولانی مدت می کنید .استفاده از هر دو استراتژی به شما امکان می دهد از ترافیک بلند مدت و کوتاه مدت بهترین استفاده را داشته باشید پس اکثر بازاریابان توصیه می کنند از ترکیب SEO و Google Ads در کمپین بازاریابی خود استفاده کنید تا به افزایش ترافیک و دیده شدن برند شما کمک کنند.
نگاه آماری به سئو سایت
اینها برخی از جالب ترین آمارهای سئو هستند که اهمیت سئو را نشان می دهند.
- تخمین زده می شود که روزانه 3.5 میلیارد جستجو در گوگل انجام می شود.( Internet Live Stats)
- در حال حاضر 91.75 درصد از کل سهم بازار موتورهای جستجو در سراسر جهان در اختیارGoogle است. ( gs.statcounter.com)
- در بین همه منابع ترافیک، جستجوی ارگانیک بیشترین ترافیک را به سمت وب سایت ها هدایت می کند و 53 درصد از کل ترافیک وب را تشکیل می دهد.( BrightEdge)
- تنها 0.78 درصد جستجوگران گوگل بر روی نتایج صفحه 2 کلیک می کنند!( Backlinko)
- 60 درصد از بازاریابان می گویند که ورودی ارگانیک حاصل از سئو با کیفیت ترین منبع ورودی آنها است.( Hubspot)
- رتبه 1 نتایج جستجوی ارگانیک Google دارای CTR متوسط 31.7 است.( Backlinko)