موشن گرافیک
موشن گرافیک، از دو واژه موشن به اضافه گرافیک تشکیل شده که موشن در فارسی به معنای حرکت می باشد و گرافیک هم به معنای تصاویر که وقتی این دو را در کنار هم قرار می دهیم به معنای حرکت تصاویر می توان معنا کرد. اما برای اینکه دقیقا با معنای واژه موشن گرافیک آشنا شویم نیاز دارید تا آخر با این مقاله با ما همراه شوید.
نرم افزارهای موشن گرافیک
با توجه به اینکه میتوانیم از موشن گرافیک برای ایجاد ویدیو هایی جذاب برای وبسایت، اینترو برنامه یا ویدیوهای تبلیغاتی خود استفاده کنیم و امکانات آن بیپایان است، لازمه تا بدانیم بهترین برنامهها برای طراحی انیمیشنهایمان کدامند. ما مجموعه ای از پر استفاده ترین نرم افزار ها که توسط متخصصان این حوزه استفاده می شوند را برای شما تهیه کرده ایم:
افترافکت، نرم افزار موشن گرافیک
یکی از پر استفاده ترین نرم افزار ها توسط انیماتورها که معمولا بهترین نظرات را از کاربران خود جمع آوری می کند، افترافکت است. افتر افکت برنامه ای است که توسط ادوب توسعه یافته است. این نرم افزار پولی (و کرک توسط ایرانیان) برای ترکیب حرفه ای تصاویر دو بعدی، انیمیشن ها و جلوه های سه بعدی طراحی شده است. امکانات بینهایتی دارد و با آن میتوانیم تصاویر ثابت را با ویدیوی واقعی ترکیب کنیم.
سینما 4 بعدی
Cinema 4D برنامه ای است که به طور خاص برای طراحی موشن گرافیک و انیمیشن های سه بعدی طراحی شده است. اتحاد این دو فناوری باعث ساخت موشن جذاب و تماشایی می شود.
فتوشاپ
باور نکردنی اما واقعی؛ برنامه ادیت عکس فتوشاپ به ما امکان طراحی موشن گرافیک را نیز می دهد. درست است که آنها معمولاً انیمیشن های دو بعدی و معمولاً ساده هستند، اما گاهی اوقات این تنها چیزی است که ما برای متحرک سازی یک وب سایت نیاز داریم، پس چرا آن را امتحان نکنیم؟
iMovie
اگر از سیستم اپل برای کار استفاده می کنید، iMovie بی شک بهترین گزینه برای شماست. یکی از مزایای آن این است که می توان به سرعت آن را یاد گرفت و یک برنامه نسبتاً بصری است. به همین دلیل، می توانید اولین موشن ساده خود را بدون پیشفرض قبلی بسازید و چند ساعت بیشتر از شما وقت نمی گیرد.
به طور معمول، برنامه های طراحی موشن نیاز به دانش قبلی دارند. نه تنها برای یادگیری نحوه استفاده از چنین برنامه هایی، بلکه دانش خاص مربوط به طراحی گرافیک و غیره را نیز لازمه یاد بگیرید تا آنها را به درستی باهم ادغام کنید.
انواع موشن گرافیک
موشن گرافیک دو بعدی
همانطور که از اسمش پیداست، در این موشن، ما دو بعد را نشان می دهیم و نسبت به انیمیشن های دو بعدی از جزئیات کمتری بر خوردار هستند. در ساخت موشن گرافیک های دو بعدی نرم افزارهای زیادی را می توان مورد استفاده قرار داد که از مهمترین آن ها می توان به نرم افزارهای فتوشاپ، پریمیر و افتر افکت اشاره کرد.
موشن گرافیک سه بعدی
موشن گرافیک سه بعدی، مانند انیمیشن های سه بعدی اجسام و کاراکترها را از سه بعد نشان می دهد. این نوع موشن گرافیک، نسبت به موشن گرافیک دو بعدی از درجه سختی بیشتری برخوردار است و هم از نظر زمانی و هم از نظر مالی سنگین تر است. موشن سه بعدی نیز نسبت به انیمیشن سه بعدی جزئیات کمتری را نشان می دهد. در ساخت این موشن نرم افزارهایی مانند فتوشاپ، پریمیر، افترافکت، سیمنا 4D، تری دی مکس و مایا مورد استفاده قرار می گیرد.
موشن گرافیک تلفیقی دو بعدی و سه بعدی
در بعضی پروژه ها نیاز به استفاده از دو مدل موشن دو بعدی و سه بعدی می باشد که به آن موشن گرافیک تلفیقی دو بعدی و سه بعدی گفته می شود. در این مورد می تواند نصف زمان اول کار به موشن گرافیک دو بعدیو نصف زمان دوم کار به موشن سه بعدی اختصاص یابد یا اینکه از همان ابتدا تا انتها از ترکیب دو مدل استفاده شود.
موشن رئال
بعضی مواقع ما می خواهیم از ترکیب راش های فیلمبرداری شده، توسط دوربین های فیلمبرداری و موشن استفاده کنیم که به آن موشن رئال گفته می شود. معمولا در موشن رئال برای نشان دادن بعضی جزئیات و زیبا کردن کار تا اینکه بیننده خسته نشود و کار را ادامه دهد از موشن گرافیک استفاده می شود .
کاربرد موشن گرافیک چیست؟
هنگامی که شما بتوانید المان های گرافیکی و عنصرهایی از این دست را به حرکت درآورید یک موشن گرافیک طراحی کرده و ساخته اید. حرف های متحرک، شکل ها و طرح ها و کلمات و عبارات متحرک و … همگی از انواع عنصرهایی هستند که در موشن مورد استفاده قرار می گیرند. این نوع از محتوای ویدیویی دیجیتال معمولا در زمان های کوتاه تولید می شوند و گاها حتی زیر 1 دقیقه هستند. آنها ماموریت دارند در همین مدت زمان کوتاه یک پیام از پیش مشخص شده را به کاربر تفهیم کنند.
پس خیلی وجه روایتگری و داستانی برای آنها مطرح نمی شود بلکه کاملا مبتنی بر انتقال پیام هستند. چرا از این نوع محتوا استفاده می شود. ما 6 کاربرد عمده موشن را برای شما گردآوری کرده ایم که به شرح زیر هستند:
- کاربرد این گونه از فیلمسازی دیجیتالی در تبلیغات و برندینگ
- کاربرد آن در سینما و فیلمسازی و فیلم های تلویزیونی
- کاربرد آن در ساخت فیلم های آموزشی
- کاربرد این گونه از فیلمسازی در دنیای فناوری اطلاعات و طراحی کردن وب سایت های مختلف
- کاربرد آن به عنوان یک هنر آن هم از نوع دیجیتالی
- کاربرد آن در سوشال مدیا
با ما همراه باشید.
- موشن گرافیک و تبلیغات و برندینگ
نخستین جوابی که به سوال کاربرد موشن چیست؟ می دهیم استفاده از این نوع از فیلم در انجام تبلیغات و برندینگ محصولات است. در صورتی که برای انجام تبلیغات کسب و کارتان به آژانس های تبلیغاتی مراجعه کنید همیشه یکی از تاپ ترین پیشنهادات آنها استفاده از موشن گرافیک برای انجام این تبلیغات است. این دست محتواهای ویدیویی دیجیتال می توانند هم برای تبلیغات و هم برای بازاریابی و مارکتینگ مورد استفاده قرار گرفته و بازدهی خوبی را هم ارائه دهند.
از موشن حتی می توانید در ساخت لوگوی تبلیغاتی تان هم استفاده کنید و قطعا این حرکت متفاوت در یادها باقی می ماند و این همه چیزی است که برای یک لوگو نیز داریم یعنی به خاطر ماندنی بودن. پس از آن شما می توانید کاراکتری را با موشن گرافیک خلق کنید که به عنوان نماد بیزنس و برند تان به شمار آمده و همه جا حضور داشته باشد. مثل کاراکتر خرس رادیاتور بوتان! در ادامه هم می توانید به منظور ارائه جزئیات و اطلاعات در مورد محصولاتتان و مزیت ها و مشخصه هایی که دارند از آن کمک بگیرید.
اگر بخواهیم کلی بگوییم یک راهکار فوق العاده به منظور انجام مارکتینگ و تبلیغات برای کسب و کارتان چیزی جز موشن گرافیک نیست. حال که اولین پاسخ را برای سوال کاربرد آن چیست؟
- موشن گرافیک و فیلم های تلویزیونی و سینما
پاسخ دومی که به پرسش کاربرد موشن گرافیک چیست؟ میدهیم استفاده از این نوع محتوای دیجیتال در سینما و تلویزیون است. همه ما فیلم های انیمیشن زیادی دیده و لذت برده ایم. جالب است بدانید از موشن گرافیک ها می توان به عنوان بخشی از این فیلم های انیمیشن استفاده کرد. مثلا برای قالب بندی پایان یک فیلم یا تیتراژ آغازین آن از این نوع محتوای دیجیتال استفاده می شود. یکی از استفاده ها و کاربردهای رایج این دست محتواهای دیجیتالی ساخت تیزرهای تبلیغاتی و معرفی فیلم هاست.
حتی برخی کمپین های تبلیغاتی فیلم ها هم برای تاثیرگذاری بیشتر از موشن ها استفاده می کنند. به همه اینها اضافه کنید که این نوع محتوا به منظور ساخت بازی های ویدیویی و کامپیوتری، طراحی گیف ها و همچنین ایموجی ها و استیکرهایی که حرکت می کنند و … نیز مورد استفاده قرار می گیرد.
- موشن گرافیک و ساخت فیلم های آموزشی
در ادامه پاسخ به پرسش کاربرد موشن گرافیک چیست؟ نوبت به کاربرد سوم می رسد که استفاده از این فیلم ها برای کارهای آموزشی است. شما هر نوع آموزشی که داشته باشید می خواهد درسی باشد یا کارگاه های هنری و پژوهشی و علمی و … را می توانید به وسیله آن عرضه کنید. کلیه نکته های مهم برای آنچه که قصد آموزش آن را دارید را به کمک موشن گرافیک ها بهر و جذاب تر ارائه می دهید. همچنین برای ساده تر کردن ارائه مطالب و درک بهتر آنها می توانید از این نوع محتوا استفاده کنید.
یکی از علت های محبوبیت این نوع از محتوا میان کاربران قیمت های اقتصادی و مقرون به صرفه آن است. حتی اگر قصد دارید آموزش های ساده و کاربردی روزانه تهیه کرده و آنها را در شبکه های اجتماعی آپلود کنید می توانید خیلی راحت از موشن گرافیک بهره ببرید. در بخش بعدی به چهارمین پاسخ برای سوال کاربرد موشن گرافیک چیست؟ می پردازیم، با ما در ادامه همراه باشید. داخل پرانتز یکی از خدمات طلوع فیلم، ساخت فیلم آموزشی هست که از تکنیک های موشن گرافیک و فیلمبرداری استفاده می شود و می تواند برایتان کاربردی باشد.
- موشن گرافیک و فناوری اطلاعات
موشن گرافیک به خودی خود به دنیای It تعلق دارد. پس استفاده از آن در همین دنیا و در سایت ها و طراحی آنها و … بسیار رایج و توجیه پذیر است. هنگامی که توسعه دهندگان به طراحی سایت و یا ساخت اپلیکیشن ها مشغول هستند از این نوع محتوا خیلی استفاده می کنند. به این شکل سایت را جذاب تر و کاربر پسندتر طراحی کرده و کاربران بیشتر به آن جلب می شوند. معمولا این دسته از افراد از موشن گرافیک های مختلفی استفاده کرده و پس از بررسی تاثیراتی که این نوع محتوا بر روی تجربه کاربری سایت گذشته اند تصمیم گرفته می شود بیشتر از آنها استفاده شود.
اگر از موشن ها استفاده کنید می توانید روی سئوی سایت هم تاثیر مثبت بگذارید. چرا که یکی از مولفه های سئو میزان حضور و باقی ماندن کاربران در سایت و طولانی تر شدن این زمان است. به کمک موشن شما می توانید سایت خود را بهتر، حرفه ای تر و جذاب تر طراحی کنید تا زمان باقی ماندن کاربران در سایتتان را افزایش دهید. حال که پاسخ چهارم سوال کاربرد موشن گرافیک چیست؟ را هم بدست آوردیم نوبت به کاربرد بعدی می رسد، با ما همراه باشید.
- موشن گرافیک به عنوان هنر دیجیتال
این روزها ما در دنیایی زندگی می کنیم که مولفه های دیجیتالی آن روز به روز در حال افزایش هستند. پنجمین پاسخی که به پرسش کاربرد موشن گرافیک چیست؟ می دهیم استفاده از این محتواهای دیجیتالی به منظور ساخت پروژه های هنری است. شما می توانید اثرهای جذاب و چشم نوازی را به کمک موشن گرافیک ها طراحی کنید و هر یک از آنها به عنوان یک هنر و قطعه هنری شناخته می شوند. پس گاها هدف از طراحی و ساخت تیزر موشن گرافیک ها تنها به منظور خلق یک اثر هنری و یک قطعه از هنر است و هیچ بحث دیگری برای آن مطرح نمی شود. حتی از این نوع محتواها می توانیم برای رساندن پیام های اجتماعی نیز استفاده کنیم. مثلا پیام آن حفاظت از حقوق زنان است یا موشن گرافیکی که بر اهمیت حفاظت از محیط زیست تاکید میکند.
در واقع که می توانیم اینطور بگوییم که هر یک قطعه موشن گرافیک که طراحی و ساخته می شود خود یک اثر هنری است چرا که خلاقیت در آن دخیل بوده و برای آن طراحی و ساختار در نظر گرفته می شود.
- موشن گرافیک و سوشال مدیا
و در آخرین بخش از این مطلب کاربرد موشن چیست؟ نوبت به ششمین و آخرین کاربرد برای این نوع از محتوا می رسد که چیزی به غیر از کاربرد آن در شبکه های اجتماعی و سوشال مدیا نیست. یکی از مهمترین و رایج ترین کاربردهایی که برای موشن ها استفاده می شود استفاده از آنها در شبکه های اجتماعی به منظور معرفی محصولات و آشنایی با مزیت ها و ویژگی های آنها و به طور کلی برای پیاده سازی دیجیتال مارکتینگ است.
یکی از مهمترین ویژگی های موشن گرافیک ها این است که آنها خیلی راحت می توانند دست به دست چرخیده و در شبکه های اجتماعی ترند شوند. سپس می توانند لایک ها و کامنت ها و بطور کلی تعامل های خوبی جذب کنند. با توجه به هزینه های سبک تری که برای ساخت موشن گرافیک ها وجود دارد استفاده از آنها در سوشال مدیا رایج تر و مورد پسند تر است.
فاکتور خلاقیت و در یاد ماندنی بودن هم از دیگر عامل هایی است که میتواند کاربردی بودن طراحی های موشن را افزایش داده و سبب شود به عنوان نوع محتوای محبوب این روزها در سوشال مدیا دست به دست شوند. همچنین این دست محتواها راحت تر می توانند پیام های مورد نظر ما را بیان کرده و به کاربر منتقل کنند و در ذهن وی حک کنند.