راهنمای جامع ساخت موشن گرافیک

به زبان ساده موشن گرافیک و طرح های گرافیکی را موشن گرافیک می نامند. به طور کلی انیمیشن در نتیجه حرکت هر طرح گرافیکی ایجاد می شود. در این مقاله در مورد صنعت انیمیشن سازی با شما عزیزان صحبت خواهیم کرد. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد موشن گرافیک تا پایان مقاله با ما همراه باشید.

 

موشن گرافیک چیست؟

 

موشن گرافیک یا Motion graphics ترکیبی از دو کلمه موشن و گرافیک است. موشن یعنی حرکت و گرافیک یعنی تصویر. بنابراین انیمیشن به تصاویر متحرکی اطلاق می شود که توسط نرم افزارهای گرافیکی ایجاد می شوند.

در حال حاضر ساخت انیمیشن و ساخت موشن گرافیک در ایران علاوه بر جذابیت و کاربرد بسیار، شغلی پولساز محسوب می شود.

امروزه از موشن گرافی در شبکه های اجتماعی، تلویزیون، رسانه ها و همچنین اینترنت استفاده می شود.

بسیاری از مردم در نقاط مختلف جهان به صورت حضوری، چهره به چهره یا به صورت مستقل انیمیشن انجام می دهند.

تنها آموزش موشن گرافیک و کسب تجربه می تواند شما را در این زمینه پیشرفت دهد. خلاقیت و ایده های جدید مهم ترین عواملی هستند که در این مسیر به شما کمک می کنند.

اگر فقط دستورالعمل های نرم افزار را دنبال کنید و ایده جذابی نداشته باشید، قطعاً در زمینه ساخت موشن گرافیک پیشرفت چندانی نخواهید داشت. در این صورت تفاوت بین طراحان خلاق مشخص می شود.

 

“قبل از هر تصمیمی یک مشاور رایگان داشته باش : 09392031998 فقط با یک تماس “

 

مراحل ساخت موشن گرافیک

 

مراحل ساخت موشن گرافیک در پروژه‌ های مختلف متفاوت می ‌باشد. ساخت موشن گرافیک مراحلی دارد که عبارتند از:

  1. تحقیق درباره موضوع: در اولین مرحله از ساخت موشن گرافیک باید اطلاعاتی را درباره پروژه جمع آوری کنید. موضوع پروژه بسیار متنوع خواهد بود.
  2. انتخاب سبک و نوع موشن گرافیک: پس از جمع آوری اطلاعات برای ساخت موشن گرافیک باید سبک و نوع پروژه تعیین شود. در این مرحله خلاقیت و توانایی طراح در انتخاب سبکی مناسب برای پروژه حائز اهمیت خواهد بود. موشن گرافی به گروه‌ های مختلفی تقسیم بندی می ‌شود که یکی از اصلی ‌ترین آن ها تیزر تبلیغاتی است.
  3. طرح اولیه به صورت متن: در این مرحله پیش نویس پروژه به صورت یک متن آماده می ‌شود. طراح، پیش نویس پروژه را به مشتری ارائه می ‌دهد تا مشتری بتواند تا حدودی با طرح ویدئو آشنا شود. در متن پیش نویس پروژه تمامی عوامل مانند حرکت ‌ها، افکت ‌های تصویر و صدا، اینفوگرافی و غیره به طور کامل مورد بررسی قرار می‌ گیرد.
  4. تصاویر اولیه دنباله دار: پیش نویس متن پروژه به تصاویر دنباله ‌دار تبدیل خواهد شد. تمامی شخصیت ‌ها، نمادها و صحنه ‌های موشن گرافیک در این مرحله تعیین خواهد شد.
  5. طراحی صدا: در این مرحله گوینده و یا صداگذار پروژه متناسب با شخصیت ‌ها نسبت به طراحی صدا اقدام می ‌کند. استفاده از صداهای جدید و تاثیرگذار نقش بسیار مهمی در ساخت موشن گرافیک خواهد داشت.
  6. ایجاد تصاویر نهایی: هم اکنون تصاویر نهایی بر اساس متن پیش ‌نویس، تصاویر اولیه و صداگذاری ایجاد می ‌گردد.
  7. تولید موشن گرافیک نهایی: در این مرحله موشن گرافیک و یا تصاویر متحرک ساخته خواهد شد. تنظیم سرعت ویدئو در این مرحله اهمیت زیادی دارد.
  8. صداگذاری: در مرحله صداگذاری، موسیقی اصلی ویدئو و صدای کاراکترها افزوده خواهد شد. افکت صداها متناسب با سبک پروژه و کاراکترها تعیین می ‌گردد.
  9. ارزیابی موشن ‌گرافیک: پس از ساخت موشن گرافیک نوبت به ارزیابی آن خواهد رسید. از مهمترین معیارهایی که هنگام ارزیابی موشن گرافیک مورد بررسی قرار می ‌گیرد می ‌توان به جلوه های بصری، گرافیک جذاب، زمانبندی و غیره اشاره نمود.
  10. انتشار موشن گرافیک: در مرحله آخر ویدیو موشن گرافیک ساخته شده به مشتری عرضه می‌ گردد. محتوای موشن گرافیک باید به گونه ‌ای باشد که بتواند افراد را تحت تاثیر قرار بدهد.

 

بهترین نرم‌افزارهای ساخت موشن گرافیک

 

در حال حاضر طراحان از نرم‌افزارهای مختلفی برای ساخت موشن گرافیک استفاده می ‌کنند. به عنوان بهترین نرم‌افزار هایی که برای تولید ویدئو های موشن گرافیک مورد استفاده قرار می ‌گیرد می ‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

  1. Adobe After Effects: یکی از بهترین نرم‌افزارها برای متحرک نمودن تصاویر، نرم افزار افتر افکت است. این نرم‌افزار از قابلیت ‌های منحصر به فردی برخوردار بوده و معمولاً برای تولید موشن گرافیک‌ های دو بعدی مورد استفاده قرار می ‌گیرد.
  2. Cinema 4Dاز آن جایی که این نرم‌افزار قابلیت ادغام شدن با افتر افکت را دارد، از محبوبیت زیادی برخوردار است. این نرم‌افزار به منظور تولید موشن گرافیک‌ های سه بعدی به کار برده می ‌شود.
  3. Adobe Animateدر این نرم‌افزار می‌ توانید طراحی تصاویر و متحرک نمودن آن ها را به صورت همزمان انجام دهید. در حال حاضر از این نرم‌افزار برای ساخت موشن گرافیک انیمیشن‌ های معمولی مورد استفاده قرار می ‌گیرد.
  4. Moho: نرم‌افزار موهو امکان نقاشی دیجیتال را در اختیار شما عزیزان قرار خواهد داد. از امکانات این نرم‌افزار می ‌توان به ریگ بندی و ادغام با فتوشاپ اشاره نمود.
  5. Maya: نورپردازی، استخوان بندی، رندرینگ و متحرک نمودن کاراکترها از خصوصیات نرم‌افزار مایا می ‌باشد.

ساخت موشن گرافیک با گوشی

 

برنامه ساخت موشن گرافیک با گوشی بسیار متنوع خواهد بود و شما می ‌توانید متناسب با نیاز خود از آن ها استفاده نمایید.

برخی از برنامه ‌هایی که برای ساخت موشن گرافیک با گوشی می ‌توان از آن استفاده کرد عبارتند از:

  1. Kine Master: این برنامه از تم‌ ها و افکت ‌های متنوعی برخوردار می ‌باشد. در این برنامه برای استفاده از برخی امکانات باید هزینه ‌ای را بپردازید.
  2. Stick Drawاین برنامه برای تولید موشن گرافیک های ساده مناسب می باشد. برای کشیدن نقاشی نیز می ‌توانید از این برنامه استفاده نمایید.
  3. Power Director: از امکانات این برنامه می ‌توان به قابلیت افزودن عکس و فایل ‌های صوتی اشاره نمود. این برنامه از جذابیت بالایی برخوردار می ‌باشد.

 

کاربرد موشن گرافیک در تبلیغات

 

مهمترین کاربرد موشن گرافیک در دنیای تبلیغات مدرن می ‌باشد. ساخت تیزر تبلیغاتی موشن گرافی سبب معرفی برند محصول و در نهایت افزایش و جذب مشتری خواهد شد.

از طریق ساخت تیزر تبلیغاتی و معرفی محصولات می ‌توان به ثبات یک برند در ذهن مخاطبان کمک کرد.

قطعاً از طریق ساخت تیزر تبلیغاتی به واسطه موشن گرافیک می ‌توان روی یک هدف خاص متمرکز شد. این نوع تبلیغات تعامل بین فروشندگان و مصرف کنندگان را افزایش خواهد داد و نقش مهمی در میزان سفارشات آنان خواهد داشت.

در حال حاضر ساخت این ویدیوها به منظور افزایش و جذب مشتری و پیشی گرفتن از سایر رقبا اهمیت بسیار زیادی دارد.